STEUN ONS

JAN WIJN FONDS

In 2022 overleed de bekende Nederlandse pianopedagoog Jan Wijn. Een jaar voor zijn overlijden vroeg founder Hankie Bruinsma van BIJ ANDREAS of haar Robert F.W. Bruinsma Stichting een fonds zou mogen oprichten in zijn naam. Jan Wijn lachte, als reactie op dit plan want dat zou toch te veel eer zijn. Toen Hankie uitlegde wat het doel van het fonds zou worden, namelijk het ondersteunen van jonge studenten waaronder die van hemzelf, vond hij het een goed idee met de oprichting in 2023 als feit.

De giften aan het Jan Wijn Fonds worden door BIJ ANDREAS volledig besteed aan de NIPF Masterclass die sinds 2023 elke twee jaar, afgewisseld met het Naarden International Piano Festival, plaatsvindt. De meesterpianisten van de NIPF Masterclass zijn vaak ex-studenten van Jan Wijn die tijdens de Masterclass lesgeven aan de meesters van de toekomst. Zo hoopt en verwacht BIJ ANDREAS de nalatenschap van Jan Wijn levend te houden: zijn oud-studenten zijn nu de meesters die lesgeven aan de meesters van morgen. Met uw schenking draagt u actief bij aan deze circle of life van Jan Wijns expertise. En dus ook aan de ontwikkeling van jong pianotalent, de missie van BIJ ANDREAS. Als u deze schenking vastlegt met een schenkingsovereenkomst, is de gift volledig aftrekbaar.

Hoe steunt u het Jan Wijn Fonds?

U kunt het Jan Wijn Fonds steunen met een eenmalige of periodieke schenking. Klik op onderstaande knop en vul een schenkingsbedrag naar keuze in.

Maakt u liever zelf een bedrag over via een bankoverschrijving? Dat kan op rekeningnummer t.n.v. Robert F.W. Bruinsma Stichting NL98ABNA0452970075 o.v.v. Jan Wijn Fonds.

U kunt ook direct doneren door op de website van de Robert F.W. Bruinsma Stichting uw gegevens in te vullen of door contact opnemen met onze zakelijk leider Dorien van Londen via dorien@bijandreas.nl. Zij bespreekt de diverse mogelijkheden graag met u.

Jan Wijn
Scroll naar boven