Ontdekkingen op zondag

Kerstconcert

Tijdens de reeks ‘ontdekkingen op zondag’ bij BIJ ANDREAS geven wij een podium aan aanstormend talent. Regelmatig zijn er concerten op de zondagmiddag om 16:00 uur.

Ana Balestra, sopraan
Roza Herwig, mezzosopraan
Lucie Horsch, piano

In samenwerking met de Stichting Grote Zangers, die als doel heeft de Liedkunst in Nederland te promoten en veelbelovende, jonge zangers te steunen in de startfase van hun carrière, kunt u op 18 december in BIJ ANDREAS luisteren naar een feestelijk kerstconcert.

In een heerlijk programma reist u door drie eeuwen muziekgeschiedenis heen. Van Pergolesi (een deel uit het Stabat Mater) en Vivaldi, via Mozart (aria’s uit o.a. Cosí fan tutte) en Offenbach (de Barcarolle uit Les Contes d’Hoffman) tot Bernstein en Berio (enkele van de Folksongs).

De uitvoerenden zijn twee grote talenten. Allereerst de Nederlands-Argentijnse sopraan Ana Balestra, die in mei 2021 met haar warme, volle stem en gepassioneerde vertolkingen cum laude afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens deed zij een master aan de Opera Academy in Kopenhagen, verbonden aan het Operahuis.
Mezzosopraan Roza Herwig is een multi-talent; naast haar zingen acteert ze, speelt viool, presenteert en schrijft toneelteksten. Ze behaalde in 2021 met verve haar Bachelor Klassiek Zang op het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze haar zangstudie vervolgde in de Artist Masters aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen.

Beide zangeressen worden begeleid door niemand minder dan Lucie Horsch. Zij brak als wonderkind door op haar eerste instrument, de blokfluit. Bovendien is ze een zeer verdienstelijk pianiste. In 2020 was zij een van de jongste winnaars van de Nederlandse Muziekprijs ooit. Dit jaar ontving zij de felbegeerde Borletti-­Buitoni Trust Fellowship.

Dit is het eerste concert van Jonge Grote Zangers buiten Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door het Zadelhoff-Cultuurfonds.

Na afloop van het concert biedt BIJ ANDREAS u graag een glaasje Glühwein aan.

Informatie
Datum zondag 18 december 2022
Locatie BIJ ANDREAS
Aanvang 16:00
Deuren open 15:30
Afgelopen 17:00
Normale kaartprijs
(inclusief 1 drankje)
€ 20
Prijs passe-partout € 120
Scroll naar boven