100 jaar Ten Holt: Canto Ostinato Tournee 2023

Canto Ostinato van Simeon ten Holt staat bekend om de meditatieve en ontspannen sfeer, maar ook om de spannende uitvoeringen die nooit hetzelfde zijn. Het is een muziekstuk dat bestaat uit meer dan 200 verschillende secties met verschillende variaties, bedoeld voor één of meerdere piano’s. Iedere sectie en variatie kan naar willekeur worden gespeeld en herhaald. De musici bepalen tijdens het concert hoe en wanneer ze variëren.

Ten Holt zou in 2023 100 jaar oud geworden zijn. Canto Ostinato is zijn meeste bekende en geliefde werk. Alle reden voor het Pianoduo Scholtes & Janssens om met dit stuk op tournee te gaan. Ze spelen het werk op twee vleugels. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank en hun intense en energieke optredens. Ze traden wereldwijd op, van New York tot Japan. Hun debuut in de befaamde Carnegie Hall werd door de Amerikaanse pers geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank.’

“We laten ons inspireren door het moment, de sfeer en het publiek ” aldus Lestari Scholtes, “ieder concert is daardoor een unieke belevenis. Al heb je het stuk honderd keer gehoord, elke uitvoering is anders. Ook voor ons als pianisten is dat iedere keer weer spannend: wat gaan we doen, en hoe zal het klinken.”

Van jong tot oud, of je nog nooit een klassiek concert hebt bijgewoond, of een doorgewinterde luisteraar bent, Canto Ostinato is geschikt en interessant voor iedereen. Het concert duurt circa 60 minuten en voorafgaand aan het concert is er gelegenheid voor het nuttigen van een consumptie (inbegrepen in de kaartprijs). 

Let op! Van dit concert worden live-opnames gemaakt. Daarom kunnen laatkomers niet meer naar binnen. De deuren gaan 10 minuten voor aanvang dicht.

Informatie
Datum woensdag 20 december 2023
Locatie BIJ ANDREAS
Aanvang 19:00
Deuren open 18:15
Afgelopen 20:00
Normale kaartprijs
(inclusief 1 drankje)
€ 33,50
Scroll naar boven