Loading Events

« All Events

Alexander Kashpurin
Een rijzende ster uit Sint-Petersburg – Concert 15.00u

Sunday 8 November | 15:00 - 15:45

- €20

**Vanwege de anderhalve meter maatregel zijn er veel minder kaarten beschikbaar.
Wij werken daarom met twee aanvangstijden zodat wij velen van u een plezier kunnen doen.**

‘’Hij is een van die grote zeldzaamheden onder de pianisten, beschikkend over een unieke muzikale persoonlijkheid in combinatie met een uitzonderlijke techniek, ver boven de norm,’’
aldus de wereldberoemde pianist Cyprien Katsaris over de jonge Russische pianist Alexander Kashpurin (1996). Alexander is een van de meest opmerkelijke gezichten van een nieuwe generatie Russische pianovirtuozen. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel Europa toerde. Een jaar later kreeg hij een piano en raakte compleet gefascineerd door dit instrument. Reeds op 16-jarige leeftijd schitterde hij in solistische concerten, bijvoorbeeld in het 2de pianoconcert van Franz Liszt. Wij zijn buitengewoon verheugd dat Alexander naar Nederland komt om een recital te geven in BIJ ANDREAS en de Russische muziek mag dan natuurlijk niet ontbreken! Alexander begint zijn programma met twaalf duizelingwekkende etudes van Chopin, waarna hij u vervolgens meeneemt in de mystieke klankwereld van Alexander Scriabin. Over diens 5de pianosonate zei de legendarische Russische pianist Sviatoslav Richter ooit ‘dit is het moeilijkste stuk uit het piano solo repertoire’. Een waar spektakelstuk!

PROGRAMMA 8 NOV 2020

F. Chopin (1810-1849)
12 Etudes, Op. 25
A. Scriabin
Sonate Nr.5, Op.53

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Alexander Kashpurin - Concert 15.00u
20.00

Details

Date:
Sunday 8 November
Time:
15:00 - 15:45
Cost:
€20
Event Category:

Venue

BIJ ANDREAS
Turfpoortstraat 29
Naarden, 1411 ED Nederland
+ Google Map
Website:
https://bijandreas.nl