Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alexander Kashpurin
Afgelast ivm het Coronavirus

zondag 8 november 2020 | 16:30 - 17:15

Concert Alexander Kashpurin verzet

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om het concert van pianist Alexander Kashpurin te verzetten naar volgend seizoen: door de corona restricties is het niet mogelijk om Alexander dit najaar vanuit Rusland naar Nederland te laten komen.

Mocht u al kaarten hebben gekocht voor het concert van Alexander Kashpurin dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

**

‘’Hij is een van die grote zeldzaamheden onder de pianisten, beschikkend over een unieke muzikale persoonlijkheid in combinatie met een uitzonderlijke techniek, ver boven de norm,’’
aldus de wereldberoemde pianist Cyprien Katsaris over de jonge Russische pianist Alexander Kashpurin (1996). Alexander is een van de meest opmerkelijke gezichten van een nieuwe generatie Russische pianovirtuozen. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel Europa toerde. Een jaar later kreeg hij een piano en raakte compleet gefascineerd door dit instrument. Reeds op 16-jarige leeftijd schitterde hij in solistische concerten, bijvoorbeeld in het 2de pianoconcert van Franz Liszt. Wij zijn buitengewoon verheugd dat Alexander naar Nederland komt om een recital te geven in BIJ ANDREAS en de Russische muziek mag dan natuurlijk niet ontbreken! Alexander begint zijn programma met twaalf duizelingwekkende etudes van Chopin, waarna hij u vervolgens meeneemt in de mystieke klankwereld van Alexander Scriabin. Over diens 5de pianosonate zei de legendarische Russische pianist Sviatoslav Richter ooit ‘dit is het moeilijkste stuk uit het piano solo repertoire’. Een waar spektakelstuk!

PROGRAMMA 8 NOV 2020

F. Chopin (1810-1849)
12 Etudes, Op. 25
A. Scriabin
Sonate Nr.5, Op.53

Gegevens

Datum:
zondag 8 november 2020
Tijd:
16:30 - 17:15
Evenement Categorie:

Locatie

BIJ ANDREAS
Turfpoortstraat 29
Naarden, 1411 ED Nederland
+ Google Maps
Site:
https://bijandreas.nl